dimecres, 13 de juliol del 2011

Puigsacalm (1515m.)

Altre cop proposem una caminadeta matinal.

Aquest com, farem una volta semi-curcular que ens portarà al cim més alt de la serralada, el Puigsacalm de 1515 metres, el Piug dels Llops, de 1486 metres, el Puig de les Cibaderes, de 1449 metres, el Puig Tossell Gros (cim més alt de la comarca d'Osona) de 1461 metres i el Puig Tossell Xic, de 1408 metres.

Aquesta ruta, permet gaudir d'unes vistes espectaculars de la plana de la Garrotxa, amb l'esplandor dels seus volcans a l'Est, dels Pirineus Orientals al Nord, de la Serra del Cadí i el Pedraforca a l'Oest i finalment, al Sud, el Montseny i la Plana de Vic.

Mapa de la ruta realitzada

Sortim de la Collada de Bracons, des d'allà mateix, prenem un camí que surt del mateix coll directe amunt, el camí no té pèrdua, seguim tota l'estona el bonic camí per la fageda que en poc més de 25 minuts ens porta al Coll de Sant Bartomeu, des d'aquest punt, agafem el camí de més a la dreta.

Aquí, el camí es fa més ample, molt agradable perquè es fa gairabé tota l'estona a l'ombra. En poca estona, uns 20 minutets, arribem a la Font Tornadissa. Aquí, veiem al Nord, al capdemunt, els rasos de Manter, seguim amunt, i ens anem desviant a la dreta. 

Vista de la Font Tornadissa


Arribem als Rasos de Manter, aqui hi trobem un cartell indicador que ens indica la font Tornadissa, el Pla Traver, el Pugsacalm i el Santuari de Bellmunt, nosaltres ho tenim clar, cap al Puigsacalm. en un parell de minuts, veiem que a la nostra dreta, marxa un camí fresat sobre l'herba, de moment el deixem i seguim amunt, (el prendrem a la tornada per baixar).


Ara, en poca estona, 15 minuts, encarem l'ultim tram fins al cim del Piugsacalm, una curta però prononciada rampa. Ja som a dalt, en 1 hora i 20 minuts. Seguim per la carena direcció Est, des del cim ja veiem el Puig dels Llops.

Tardem 15 minuts més a arribar-hi, des d'aquí hi ha unes vistes magnífiques de la Garrotxa i del Puigsacalm.

Cim del Puig dels Llops

Ara queda la tornada, farem el mateix camí fins a la ultima cruïlla que hem trobat abans d'arribar al Piugsacalm, tot i que no fa falta que tornem al cim, ja que hi ha un camí que el voreja per sota. Allà ens desviem a l'esquerra. el camí està fresat i no té cap tipus de complicació.

Tot Baixant, passem pel Puig de les Cibaderes, el Tussell Gros (cim més alt d'Osona) i el Tussell Xic, fins a tornar a trobar el mateix camí que hem utilitzat per pujar. Això ens porta 1 hora i 10 minuts des del Puig dels Llops. Encarem el darrer tram de baixada fins al cotxe i cap a casa a dinar !!!

Punt de sortida : Collada de Bracons.
Desnivell : 388 m. d'ascens i 388 m. de descens.
Horari : 3 hores per pujar i baixar.
Mapa : Alpina 1/25.000 Puigsacalm Bellmunt
Dificultat : Fàcil. Poc desnivell i gran part a l'ombra.

1 comentari:

  1. Jo tinc entés que el pic més alt d'Osona és el Matagalls (1698) no pas el Tussell gros (1461)... Tot i això, molt xula la ruta!!

    Gràcies

    ResponElimina