dilluns, 7 de febrer del 2011

Roca Colom (2505m.)

En aquesta ocasió, el Centre Excursionista de Taradell, (Secció d'Aventura), ha preparat i convidat a tothom qui hi volgués participar, l'ascenció a la Roca Colom (Pirineu Oriental) amb raquetes de neu.
La gent estava citada a les 8 del matí davant del centre, a excepció d'uns quants que sóm de Vic i ens trobem a 1/4 de 9 a la rotonda de la pascual.
Ja hi sóm tots ? doncs cap amunt !!
En Marià, la Lídia, la Mireia, en Ton, l'Eva, l'Amadeu, la Yolanda, en Sergi, l'Ester, l'Oriol i en David.
Quedem al pàrquing de dalt de l'Estació d'esquí de Vallter 2000. Des d'allà comencem la jornada.
Sortim des de la dreta del bar principal de l'estació, seguint un fresat i transitat camí que ens endinsa a la Portella de Mentet. el camí és suau al principi, però comença a serpentejar i a agafar desnivell de seguida.
Una estona abans d'arribar al coll, el camí fa un gir a la dreta direcció a la Portella de Morens. Hi sóm amb uns 30 minuts, i ja hem guanyat gran part del desnivell.
És impossible perdre's... O, no !
I en aquest punt, ja hem perdut en David !!!
Un cop aqui, hem de seguir el camí que ens fa vorejar, deixant-los a la nostra dreta, el Pic de la Coma Ermada i el Pic de la Llosa. El camí fa un agradable flanqueig fins a la Portella de Callau,  des d'aquí, tenim una esplèndida vista del Pic de Roca Colom.

Pic de Roca Colom des de la Portella de Callau
En aquest punt, la neu escasseja, i decidim treure les raquetes dels peus i continuar sense elles. Les deixem totes aqui per recuperar-les a la tornada.
Ara ens ve un petit descens per encarar l'última pendent fins al cim. Des de la Portella de Callau, tardem 30 minuts a arribar a l'objectiu.
Marià, Mireia, Yolanda, Lídia, Eva, Ton, Sergi, Oriol, Amadeu i Ester

Hem fet el cim, hem tardat 3 hores i 15 minuts, tot i el temps que hem estat buscant en David. Des d'aquí, el descens el farem pel mateix camí.

A, sobre el tema d'en David, vàrem aconseguir parlar amb ell, i vam quedar al bar de l'estació un cop haguéssim baixat de nou.

Punt de sortida : Estació Vallter 2000
Horari : Ascens 3 hores, Descens 2 hores
Desnivell : 370 metres amunt i 370 metres avall
Mapes : Alpina Puigmal-Vall de Núria 1/25.000
            Carte de Randonnées Puigmal-costabona 1/50.000
Dificultat : Fàcil, però dependrà de les condicions de la neu.