dijous, 12 de maig del 2011

Taga (2038m) i Puig Sestela (2013m)

Aquesta vegada anem cap al Ripollès, a la tranquil·la però transitada zona del Taga i el Puig Sestela, on, a l'orient (Est) s'ens presenta la Serra Cavallera.

Sortim del Coll de Jou (1637m), pel qual s'hi accedeix des del  municipi de Ribes de Freser, direcció a Bruguera, allà, trobem un cartell indicador que ens portarà de dret al Coll de Jou, on iniciem  la marxa.
Cartell indicador al Coll de Jou
Des del coll, veiem perfectament el Taga i la seva creu al nord, doncs amunt !! Ja que el camí puja directe fins al Collet de Comallonga. Seguirem el fresat camí que surt del Coll de Jou a la dreta de la tanca amb un filat que separa dos termes, el camí puja molt dret al principi fins a arribar al Pla de les Cabanes, aqui ens dóna una treva per continuar altre cop el fort pendent fins al Collet de Comallonga.

Aquí ens unim al camí que puja d'Ogassa  per la Portella d'Ogassa, i el camí que puja per la banda Nord del Taga, des de Pardines. Portem 45 minuts caminant.

Ara només queda enfilar l'ultim tram fins al cim del Taga, de 2038 metres i coronat per una gran creu, hem tardat una hora justa des del Coll de Jou. 

Des del cim, tenim unes magnífiques vistes de la Vall de Núria i que ens permeten veure fins al Canigó.
Al cim del Taga (2038 metres)
Des del Taga, baixem pel mateix camí fins al Collet de Comallonga, però ara enfilarem direcció a la Portella d'Ogassa, a l'Est. Un cop a la portella, seguirem la carena pujant en direcció al Piug de la Coma de l'Olla, per continuar carenejant cap al Puig Sestela.

Fem un petit pendent ascendent per arribar al cim del Puig de la Coma de l'Olla, i des d'allà, tenim una bona vista del Puig Sestela amb el gran montícul de pedres que el corona. des del Taga, uns 40 minuts.
El Puig Sestela des del Puig de la Coma d'Olla
Seguim la carena per la Coma Ampla i en qüestió de 20 minuts estem al cim del Puig Sestela, de 2013 metres. Des d'aquí, les vistes tampoc estan malament, ja que podem veure des del Pedraforca fins al mar.
Comencem el descens, que seguirem el mateix camí fins a la Portella d'Ogassa, des d'allà, ens desviem del camí per seguir la carena seguint per el Pedró de Mitjavila fins a arribar al Cim de la Comarca, de 1902 metres. Ara ja només ens queda tornar al Collet de Comallonga per la mateixa carena i desfer el pendent inicial fins al Coll de Jou un altre cop. El descens l'hem fet amb una hora i mitja.

En resum, una bona matinal que et permet, en un bon dia, gaudir d'unes bones vistes de gan part del Pirineu Oriental.

Punt de sortida : Coll de Jou (Bruguera).
Horari : Ascens 2,5 hores. Descens 1,5 hores.
Desnivell : 890 metres de pujada i 890 de baixada.
Mapa : Alpina 1/25.000 Taga, Serra Cavallera i Sant Amand.
Dificultat : Fàcil. Gran part del desnivell acumulat, el fas carenejant i no es fa pesat.