dissabte, 24 de setembre de 2011

El Puigpedrós (2.914 m.)

Fantàstica excursió i ascensió al tercer cim més alt de la Cerdanya, el Puigpedrós, amb els seus 2.914 metres d'altitud, permet gaudir d'unes excepcionals vistes del circ dels Engorgs.
La volta sencera des del cim, ens permet veure la Tossa d'Alp al sud, el Puigmal al Sud-Est, el Carlit al Nord-Est, la Tossa plana de Lles a l'Oest i la majestuosa Serra del Cadí al Sud-Oest.

Panoràmica de Sud a Oest des del cim del Puigpedrós

El punt de sortida per a l'ascensió, serà el Refugi de Malniu. Des d'allà, prenem el GR-11 direcció Oest, que surt al final del pàrquing, deixant l'Estany Sec a la nostra dreta tot seguint les marques blanques i vermelles del GR-11.
Passats uns 15 - 20 minuts de seguir el sender, trobem una gropa herbrada per on baixa un rierol, el Serrat de las Perdius Blanques. Aquí ens desviem a la dreta seguint un fresat camí que puja de dret pel serrat.

Arribant al Serrat abans de coronar les Mulleres de Puigpedrós

Des del serrat, veiem al nostre Nord-Oest el pedregós cim de les Mulleres del Puigpedrós. El camí, puja per l'ample i suau canal directe amunt, ben fresat i amb moltes fites als trams més pedregosos. Amb una hora, ja som a les Mulleres del Puigpedrós, a punt per tirar direcció Nord per creuar el Planell de Campcardós i enfilar l'últim tram d'ascensió fins al cim del Puigpedrós.

Per aquest accedir al cim, tenim més d'una opció, la primera, i la que prenem, és directe per la seva vessant Sud-Est per el pedregar, on hi trobem fites que ens portaran al cim, i la segona, vorejar el cim deixant-lo a l'esquerra per accedir al cim per la seva vessant Nord. De totes maneres, amb 1 hora i 30 minuts, s'accedeix al cim.

Cim del Puigpedrós.

Després de menjar i beure una mica per carregar energia, prenem el camí de retorn. Per el descens, baixem del cim per la seva vessant Nord, més suau i baixem direcció el Planell de Campcardós per anar directament fins al cim de les Mulleres del Puigpedrós. des d'allà, baixarem directament seguint les fites que ens duran a passar entre el Castell dels Lladres i el roc de la Llosa.
Aquest camí, és molt poc recomanat per fer l'ascens, ja que baixa amb un desnivell pronunciat i mantingut tota l'estona, destacant el tram final, des del Roc de la Llosa fins a l'Estany Sec.

Estany sec vist entre el Castell dels Lladres i el Roc de la Llosa

Arribem de nou al Refugi de Malniu per l'esquerra de l'Estany Sec, després d'una bona caminada per un dels racons més concorreguts de la Cerdanya, però alhora, que queda curta davant la bellesa dels cims que envolten aquestes valls.

Punt de sortida : Refugi de Malniu (2130m)
Horari : 4 hores i 30 minuts.
Desnivell : 784 metres d'ascens i el mateix de descens.
Mapa : Alpina 1/50.000 La Cerdanya.
Dificultat : Fàcil a l'estiu i tardor, però a l'hivern i la primavera amb neu, podem necessitar piolet i grampons en els passos pedregosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada