dimecres, 5 de gener del 2011

Pic de les Tres Canaletes

Comencem l'any 2011 amb un bon i ferm peu !!

El dia 1 de Gener, després d'un bon esmorzar, sortim de l'Alberg Refugi Can Cortina de Tuixent a les 10 del matí.
Ens dirigim a Josa de Cadí, un  petit poble situat a la cara sud de la Serra del Cadí.
 El dia acompanya, aparquem a Josa de Cadí al costat dels panells informatius a l'entrada del poble i ens disposem a fer una passajadeta per donar la benvinguda a l'any.
Les intencions són incertes, l'Amadeu vol arribar al Coll de Jovell i allà decidir, la Marta ho veu lluny, però està animada, en Ton ja està a punt i apreta a l'Eva, que si no ens afanyem se'ns quedarà adormida al cotxe...
Comencem a caminar, creuem la carretera i ens enfilem per la pista que va cap a l'Església de Santa Maria de Josa, on pocs metres després, trobem un corriol que puja a la dreta amb les marques del G.R. 150.1.
El camí va pujant per la vall que separa la Serra del Cadí i el pic del Cadinell, per  terreny argilós i molt ben marcat per les marques GR. Creuem vàries vegades el torrent glaçat.
No tardem gaire a tenir una espectacular vista del Pedraforca, estem en un racó privilegiat !!

Vista del Pedraforca des de la vall entre el Cadí i el Cadinell.

Continuem el camí suau però ascendent direcció al Coll de Jovell, que no té pèrdua, un camí molt evident i marcat amb GR. fins a arribar a un punt on es creua la pista forestal amb el camí. Aquí tenim dues opcions: continuem GR fins al coll o seguim la pista forestal que ens durà al mateix lloc. La recomanació és seguir per el GR, que passa pel mig del bosc i és més directe.
Ja sóm al Coll de Jovell, a 1791 metres, hem tardat 1h.15min. i aprofitem per fer una paradeta i menjar uns fruits secs i alguna cosa de líquid.
Ara toca decidir !!!! L'Eva i l'Amadeu consulten el mapa i parlen de les opcions, la Marta està amb la càmera de fotos i en Ton ja s'ha ajegut!
Les opcions són: pujar per la cara nord del Cadinell o pujar la cara sud del Cadí, ja que la de baixar cap al cotxe ja l'hem descartat.
Al final l'opció triada és la de pujar la cara sud del Cadí, hem decidit de pujar al capdemunt de la Serra del Boixader i que allà ja veurem que fem.
El camí continua marcat amb GR, així que no hi ha cap problema per seguir la ruta prevista. L'únic inconvenient, serà el fort pendent que hi ha, ja que pujem 500 metres de desnivell en 500 metres de recorregut.
El camí va pujant per l'esquena del Cadí, és agraït, ja que en poca estona t'adones que cada passa que fas ets una mica més amunt.
Amb uns 30 minuts, deixes el sinuós camí que puja sempre prop de les tarteres i sempre de dret amunt, per entrar en un terreny més rocós, que et farà treure les mans de les butxaques per poder-te ajudar a pujar en algun punt.
Tardem 20 minuts més a arribar al capdemunt de la Serra del Boixader, en total, 50 minuts des del Coll de Jovell, i aquí, toca la segona parada. Ja sóm al lloc que haviem dit i torna tocar dicidir si continuem o no.
Un cop aquí, la decisió és clara, ja casi som a  dalt de la Serra del Cadí i amb el dia que fa i el poc que queda, tots quatre, decidim acabar d'arribar a dalt.

Vista de la Torreta de Cadí des del la Serra de Boixader.

Lúltim tram és clar i evident, les marques de GR ens han acompanyat tot el camí i també decideixen seguir-nos ara. Des del punt on som, veiem un senyal indicador, les marques pugen directe cap a ell i nosaltres farem el mateix.

Cartell indicador a la cruïlla de GR150.1 i PRC-122


Ara si que ja està, amb poc menys de 20 minuts hem arribat a la cruïlla de camins on hi ha el cartell indicador, i amb poc menys de 10 minuts, ja som al cim del Pic de les Tres Canaletes, de 2608 metres. Cim privilegiat per les seves vistes.

Ara toca donar la benvinguda a l'any nou, l'entrada al 2011 com Déu mana, amb la bossa de cotilló i l'ampolla de cava, fer un brindis i esperar que l'any sigui profitós !!

Bon Any 2011 de part de tots 4 !!!
En total, hem tardat 3h.30min. a arribar al cim.
El descens, el realitzarem per el mateix camí, així que avall hi falta gent ! Aprofitem les tarteres de la zona amb més pendent per accelerar el descens, i amb poc menys de 2 hores, estem de nou a Josa de Cadí on havíem aparcat el cotxe !

Benvinguts al blog de la Marta i l'Amadeu

Avui, 5 de Gener de 2011 estrenem un Blog que pretén ser una eina útil a tots els amants de la natura i la muntanya.
Volem donar a conèixer les nostres experiències i compartir-les amb tota aquella gent que comparteix les nostres aficions.
Esperem no deixar mai de publicar i poder compartir tot allò que ens agrada.
Salutacions, Amadeu i Marta