diumenge, 4 de setembre del 2011

Parc Nacional de Plitvice, Croàcia

Majestuós i pintoresc parc a mig camí entre Zagreb i Zadar, a Croàcia. Arbrades muntanyes rodejades de magnífics llacs de color blau turquesa conectats entre sí per una sèrie de salts d'aigua.

Diversos camins i senders recorren les seves vores per mitjà de passarel·les de fusta, que serpentejen els llacs i salts d'aigua per sobre de les rugents aigües al llarg de 18 quilòmetres. Declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO l'any 1979.


 Aquest parc, permet realitzar l'excursió que més s'adapti a les nostres possibilitats, ja que està dividit en 2 grans parts, superior i inferior.


L'entrada el parc val 110 Kunes (7.25 Kn= 1€), que equivaldrien a uns 15€ la qual permet fer recorreguts parcials (2h) o complerts (6-8h). És recomenable fer el circuit complert, en el nostre cas  hi vam estar unes 4h i permet fer-se una idea bastant bona de la bellesa d'aquest indret. Amb trajectes amb autobus i barco que et traslladen d'un lloc a l'altre, no esdevé gens cansat i la caminada es fa més amena.


El blau cristal·lí que inunda aquest paisatge anima a submergir-se en aquestes aigües, però malauradament el bany no hi està permès.


Tot i que nosaltres hi vam estar durant el mes d'Agost, probablement la millor època per visitar-lo sigui a la primavera, amb les cascades en el seu màxim esplendor i segurament quan està menys concurregut de gent.


Definitivament, lloc de visita obligada per tot aquell que viatgi a Croàcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada